Resor & boende

Resor

Det finns gott om avgångar och olika resealternativ dagligen från både Sverige, Finland och Tallinn som du kan välja emellan. Största delen tar sig med färja till ön, men även att flyga till och från Åland är en möjlighet.

En av de snabbaste turerna till Åland är Eckerö Linjen som startar i svenska Grisslehamn och anländer till Berghamn, Eckerö. Båtresan tar bara två timmar.
Gå in på deras hemsida eller kontakta dem per telefon 0175 258 00 (i Sverige) eller +358 18 28 300 (på Åland) för mera information.

Fritidsbåtstrafik tillåten mellan Schengenländer

P.g.a. rådande pandemi är möjligheterna att komma till Finland/ Åland begränsade, fritidsbåtstrafik mellan Schengenländer är dock tillåten vilket betyder att man med egen båt får komma till Åland.
Mera info finns bl.a. på https://raja.fi/sv/anvisningar-om-gransovergang-corona
T.ex. från Grisslehamn till Eckerö är det endast drygt 20 sjömil att ta sig över och kan vara ett alternativ för våra utländska deltagare att komma till Trollingträff Åland 2021.

De som anländer med fritidsbåt till Åland kommer inte i kontakt med gränsbevakningen och får därmed inte den nödvändiga information som gäller vid inresa till Åland från riskområde. 
Vid inresa gäller följande:

  • Frivillig karantän efter inresa från riskområde till Åland rekommenderas i sju (7) dygn.
  • Om den inresande har vistats i miljöer där det varit svårt att hålla ett säkert avstånd till andra är personen välkommen att testas även om personen inte har symtom. Om personen har ett inresedatum  kan tid för test kan bokas på förhand (på tfn +35818535313), testning bör göras inom ett dygn från inresan. Frivillig karantän gäller även de som testas, inget Covid-19 test erbjuds på Åland med syfte att förkorta karantäntiden.
  • Undvik aktiviteter där nära kontakt med andra är svåra att undvika så som restaurangbesök, evenemang, fritidsaktiviteter och privata tillställningar.
  • Nödvändig vistelse utanför hemmet/ boende är möjlig, individen avgör själv vad som är nödvändig vistelse. Kom dock ihåg att vid vistelse utanför hemmet/ boendet hålla ett tillräckligt säkerhetsavstånd och använd munskydd när det inte går att hålla ett säkert avstånd inomhus.
  • Om du får symtom på covid-19, även mycket lindriga, ta kontakt med Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS), närmare anvisningar finns på ÅHS webbplats

Undantag från rekommendation om frivillig karantän efter inresa till Åland från riskområde
Bl.a.

  • Tidigare genomgången covid-19 infektion som verifierats med PCR- eller antigentest, om det har gått mindre än sex (6) månader sedan symtomen började i den första covid-19 infektionen.

Mera information, inkl. flera undantag finns på regeringens hemsida https://www.regeringen.ax/coronaviruset-covid-19/covid-19-resor 

 

     

Även Viking Line hjälper er gärna med både resor och boende till åländska motionslopp.
Bekanta er närmare med deras utbud på följande sidor:

Från Sverige:
https://www.vikingline.se/hitta-resa/
https://www.vikingline.se/destinationer/aland/se-och-upplev/motionslopp/

Från Finland:
På svenska
https://www.vikingline.fi/sv-fi/hitta-resa/
https://www.vikingline.fi/sv-fi/destinationer/aland/se-och-upplev/motionslopp-pa-aland/
På finska
https://www.vikingline.fi/valitse-matka/
https://www.vikingline.fi/matkakohteet/ahvenanmaa/nahtavaa-ja-koettavaa/kuntokilpailut-ahvenanmaalla/

Bli Viking Club- medlem för att bl.a. ta del av erbjudande och samla bonus för dina resor!
Läs mera och bli medlem på www.vikingline.se/viking-line-club/

Boende

Åland erbjuder ett stort urval av boendealternativ i olika prisklasser – allt från lyxigt hotell till en enkel övernattningsstuga eller en plats i en gästhamn.

Förutom resor hjälper både  Eckerö Linjen och Viking Line även till med boende.

För er som kommer från Finland:
Båtresor och övernattningar kan man boka även på www.alandsresor.fi . Läs mer på webbsidan eller ta kontakt per telefon +3581828040.

 

 

Du välja att bo på Käringsund Resort & Conference, som fungerar som tävlingscentrum eller i Käringsund Gästhamn som ligger på gångavstånd från tävlingscentret.

Käringsund Resort & Conference

Käringsund Resort & Conference, tävlingscentrum för Trollingträff Åland, är en fantastisk anläggning vid havet med service som bl.a. boende, café, bistro och pizzeria, restaurang, strandbastu, utepool och båtbrygga där deltagarna lämnar in sina fiskar inför vägningen.
På resorten finns flera olika boendealternativ – allt från bl.a. rymliga Bungalow-stugor och högklassiga Strandby-villor till idylliska små stugor i nära anslutning till tävlingscentrum där alla skepparmöten, invägningar och middagar ordnas.
Klicka in dig på www.karingsund.ax och boka det boende du vill ha!

!! EXTRA NATT för endast 30€ !!
Det som är gemensamt för alla boendebokningar är att OM du BOKAR BOENDE från onsdag 2.6 (eller tidigare) till söndag 6.6 så bjuder Käringsund Resort & Conference på en extra natt till måndag 7.6 för endast 30€. Du kan då njuta av en extra dags fiske eller en riktigt sen utcheckning på söndagkväll!

Kontakta dem på info@karingsund.ax och meddela att du vill lägga till en extra natt mellan söndag och måndag! Gäller både tidigare och nya bokningar!

Käringsunds Gästhamn

Käringsunds Gästhamn är en vackert belägen naturhamn med ca 70 gästhamnsplatser där deltagarna får förtöja sina båtar. I hamnen finns tillgång till bl.a. el och vatten samt fullt utrustat servicehus. Inga båtar får förtöja med långsidan mot bryggan. Extra långa förtöjningslinor rekommenderas att ta med sig!

Båtplats under tiden 2-6.6.2021 ingår i deltagaravgiften (1 båt/ team).
För tilläggsdygn före och/eller efter tävlingen – vänligen kontakta Käringsunds Gästhamn.  Ni når dem på  info@karingsundsgasthamn.ax eller tfn +3581838530. Det går också bra att kontakta dem via deras kontaktformulär.

I gästhamnen finns bensinautomat som är öppen dygnet runt hela året (fungerar med kreditkort och €uro-sedlar). Gastropub Bodegan är även öppen under tävlingshelgen.


Käringsunds gästhamn