Om tävlingen

Tävlingen Trollingträff Åland är en tradition som har arrangerats sedan 1993 och lockar deltagare från när och fjärran. Det är nu en 3 dagars fisketävling där huvudvinnaren är laget med högsta totalpoäng för hela tävlingen.

År 2015 koncentrerades första gången alla starter, invägningar, prisutdelningar och middagsevenemang till ett ställe, Käringsund Resort & Conference, i Eckerö, västra Åland. Även i år kommer samma ställe att fungera som tävlingscentrum, i samarbete med Käringsunds Gästhamn. Vid gästhamnen finns även gastropub Bodegan som är öppen under tävlingen.

Käringsund Resort & Conference både bor du bekvämt samt äter och dricker gott.
I deltagaravgiften för Trollingträff Åland 2021 ingår middag under alla tävlingsdagar (onsdag- lördag) som serveras i restaurangen på Käringsund Resort & Conference (take away ordnas vid behov)

Frukost-och lunchpaket kan bokas i samband med anmälning till tävling. Dessa hämtas från restaurangen under den tid som frukost serveras.

På resorten finns flera olika boendealternativ – allt från bl.a. rymliga Bungalow-stugor och högklassiga Strandby-villor till idylliska små stugor i nära anslutning till tävlingscentrum där alla skepparmöten, invägningar och middagar ordnas.
Klicka in dig på www.karingsund.ax och boka det boende du vill ha!

!! EXTRA NATT för endast 30€ !!
Det som är gemensamt för alla boendebokningar är att OM du BOKAR BOENDE från onsdag 2.6 (eller tidigare) till söndag 6.6 så bjuder Käringsund Resort & Conference på en extra natt till måndag 7.6 för endast 30€. Du kan då njuta av en extra dags fiske eller en riktigt sen utcheckning på söndagkväll!

Kontakta dem på info@karingsund.ax och meddela att du vill lägga till en extra natt mellan söndag och måndag! Gäller både tidigare och nya bokningar!


Huvudarrangör för tävlingen är Åland Event.

 

Anmälan och avgifter 2021

Förhandsanmälningen är avslutad!
Du kan efteranmäla dig på tävlingsplatsen på onsdag 2.6.2021 kl.15.00-19.00

Förhandsanmälda lag 2021

HÄR kan de se vilka lag som är FÖRHANDSANMÄLDA till Trollingträff Åland 2021

 

 

I samband med anmälning kan frukost -och take-away lunchpaket samt Trollingträff- fiskarmössa bokas.
Frukost torsdag – lördag 3.-5.6 för 11€/ dag –> totalt 33€/ person
Take away lunch torsdag – lördag 3.-5.6 för 12€/ dag –> totalt 36€/ person
Fiskarmössa –> 18€

Mer information om bokning av resor och boende hittas här!

 

Deltagaravgifter 2021

 • t.o.m. 23.5.2021:  120€/ person
 • 1.1-23.5.2021: 155€/ person
 • Efteranmälning på plats kostar 180€/ person

I anmälningsavgiften ingår bl.a:

 • båtplats inkl. tillgång till fullt utrustat servicehus
  (under tiden 2.-6.6.2021, de flesta i Käringsunds gästhamn)
 • 4 x middag (onsdag- lördag)
 • bastu (torsdag-lördag)
 • gratis tillgång till is (torsdag-lördag)
 • rensbord utrustat med knivar, renskärl och rinnande vatten
 • Trollingskedar från Rhino

     
Trollingsked från Rhino               Is från Chipsters

På onsdag 2.6 kl.15.00-19.00 finns arrangörer på plats för att dela ut startkuvert, ta emot tävlingsbåtarna och märka ut deras plats, som är de samma under hela tävlingen. Deltagarna kan inte själva välja sin båtplats.
Lagen väljer själv om de hämtar ut sitt startpaket före eller efter de har fått sin båtplats!

Inga förtöjningar med långsidan mot bryggan. Extra långa förtöjningslinor rekommenderas!
Kameraövervakning finns i både gästhamnen och vid resortens brygga!

För tilläggsdygn före och/eller efter tävlingen – vänligen kontakta Käringsunds Gästhamn.  Ni når dem på  info@karingsundsgasthamn.ax eller tfn +3581838530. Det går också bra att kontakta dem via deras kontaktformulär.

Genom att anmäla mig och betala deltagaravgiften godkänner jag tävlingsreglerna samt ger mitt tillåtande åt arrangören att publicera uppgifter om mig och mitt lag (namn, lagnamn, nationalitet) på deltagar-, start- och resultatlistor.

 

Yamaha Power Pay Finland

Yamaha Power Pay-programmet lanserades i USA i början av 2020.  Nu inför båt- och fiskesäsong 2021 kommer det till Finland som första europeiska land. Programmet är menat för fiskare som har en Yamaha- utombordsmotor och som deltar i flera fisketävlingar under året.

Yamaha Power Pay Finland – programmet består av utvalda fisketävlingar av vilka Trollingträff Åland är en individuell deltävling och därmed kommer Yamaha-vinster att delas ut till de tre bästa Power Pay Finland deltagarna som är med i Trollingträff Åland 2021!

Mera om hur man anmäler sig till Yamaha Power Pay Finland- tävlingen, regler och vinster finns på Yamaha Power Pay Finlands hemsida! (på finska)

 

 

Tävlingsprogram


Tävlingsprogram 2021, vers4 (27.5.2021)
NOTERA! Finsk tid UTC+3 (EEST)

2.6.2021 Onsdag

Kl.15.00 -19.00 Arrangörer på plats för ta emot deltagarna, bl.a. visa dem till rätta båtplatser, dela ut startpaket och tar emot ev. efteranmälningar
Kl.18.00 –> Pre-fish party med grillmiddag i restaurangen/ på terassen (ingår i deltagaravgiften) 
Kl. 19.30 Rekommenderat skepparmöte på terassen (sänds även live på Facebook)

3.-4.6.2021 Torsdag- fredag

Kl. 6.30-8.00 Frukost
Kl. 6.30 Rekommenderat skepparmöte i restaurangen/ på terassen (sänds även live på Facebook)
Kl. 7.00 -9.00 Startbricka hämtas från restaurangen
Kl. 7.00 –> Fri start
Kl. 18.00-19.30 Inlämning av fisk, varje fisk märks av deltagarna med bricka
Kl. 19.00-22.00 Middag (drop in) i restaurangen/ på terassen (ingår i deltagaravgiften)
Kl.19.45 Invägning av fisk (max. 4 st/ lag/ dag), presentation av dagens invägning samt prisutdelning för dagsvinnare på terassen
Kl.19.00-22.00 Bastun är varm

5.6.2021 Lördag

Kl. 4.00-8.00 Frukost
Kl. 4.00
Rekommenderat skepparmöte i restaurangen/ på terassen (sänds även live på Facebook)
Kl. 4.30-8.00
Startbricka hämtas från restaurangen
Kl. 4.30 –> Fri start
Kl. 13.30-15.00 Inlämning av fisk, varje fisk märks av deltagarna med bricka
Kl.15.15 Invägning av fisk (max. 4 st/ lag/ dag)
Kl.17.00 Prisutdelning för Trollingträff Åland 2021 samt avslutningsmiddag (ingår i deltagaravgiften)
Kl.15.00-17.00 Bastun är varm

Obs! Arrangörerna har rätt att justera programmet och klockslagen.

Beskrivning och karta över fiskeområdet finns under Regler.


Käringsund Resort & Conference

 

Tävlingskategorier och priser

Bästa team

Bästa team i tävlingen, d.v.s. högsta totalpoäng för hela tävlingen premieras med huvudvinsten. Lax och öring som fångas under tävlingsperioden som överstiger minimimåttet 60 cm är godkänd fångst. Varje lag får väga in max 4 st fiskar/ dag.
I kategorin utses även dagsvinnare som premieras med en Navionics 444XG-sjökort över Östersjö-området. Ledaren för denna tävling kommer varje kväll ges en grön flagga som skall hissas synligt på båten nästa dag.

Regler för poäng:
10 poäng per fisk och 10 poäng per kg. T.ex. en lax på 7,8 kg kommer att ge 88 poäng. Vid lika poäng, kommer vinnaren att vara det team av dessa två som fångade den största fisken.

                                                 

Årets huvudvinst kommer även i år från Raymarine och är ett paket bestående av en AXIOM+ 9 RV – multifunktionsskärm med bl.a. RealVision 3D, DownVision, Sidevision och 600W ekolod (E70637-03, värde 2225,80€) och en Evolution EV-200 – autopilot  med bl.a. p70Rs, ACU-200, EV1 & Type 1 hydraulisk pump(T70157, värde 3093,80€)

Axiom®+ är en prestandaförbättrad ny generations multifunktionsskärm i den prisbelönta skärmserien från Raymarine. Axiom Plus har en kraftfull fyrkärnig processor som ger klassledande snabbhet för att sömlöst rita om sjökortsbilden, navigera med Raymarines agumented reality och uppleva sonar i tredimentionell RealVision™.

EVOLUTION AI™ – AUTOPILOT INTELLIGENCEvårt autopilotsystem Evolution känner av omgivningen direkt och beräknar och utvecklar styrkommandon för att maximera styrprestandan. Resultatet är exakt och säker kurshållning, oavsett fartygets hastighet eller sjöförhållanden – Evolution-autopiloter styr så exakt att de kan spara bränsle och tar dig till din destination snabbare.


Bästa team 2021: Tuusulanjärven merilohenuistelijat

 
Största fisk

Största fisk för hela tävlingen premieras med en M18 elektrisk utombordare (värde 299€) samt två flytvästar (värde 120€) från Yamaha. Vinnaren är den som fångade den största fisken, mätt i kilo orensad fisk.
I kategorin utses även dagsvinnare som premieras med Baltic-flytvästar, sponsrade av Wemarin som säljer Baltic flytplagg/flytvästar i olika modeller och dessutom utför de auktoriserad service av uppblåsbara västar!

 

 

Den enastående M18 – bara slå på och ge dig av

Den kompakta 12 V-enheten är otroligt lätt och tyst att använda och har ett justerbart fäste för snabb, enkel montering så att du bara kan åka rakt ut, slå på och ha kul. Den är mycket enkel att styra, med en behändigt placerad rorkult och ett bekvämt handtag.

De har även tålig konstruktion, med permanentmagnetmotorer, motståndskraftiga kåpor och lack, samt speciellt kompositriggrör som inte böjer sig, bryts eller korroderar vid normal användning. En kraftfull propeller maximerar dragkraften och klarar av sjögräs och annat skräp i vattnet.

 

Fisk närmast 10kg

Under tävlingen premieras även bl.a. fisk närmast 10kg. Även i år utses dagsvinnare i denna klass!


I samarbete med Rhino

 
Första fisk över 20kg

Tävlingens första fisk över 20kg premieras med en Gemino Operative- räddningsdräkt från Ursuit (värde ca 1500€).
Fisken skall väga över 20kg vid invägning. Om det fångas 2 eller flera fiskar över 20kg går priset till den största av dem.


I samarbete med Ursuit

28 – års jubileum

Trollingträff Åland fyller 28 år och därmed kommer ett pris att delas ut till den 28:e fisken som fångas under årets tävling!
Födelsedagstävlingen ordnas i samarbete med Navionics och vinnaren premieras med Navionics 44XG -sjökort över Östersjön-området.

 

 
Bästa nation

Bästa nation utses genom att räkna ihop de två bästa totalvikterna per nation per tävlingsdag.
Ingen dagsvinnare i denna tävling.
Vinnarnationen premieras med ett ståtligt vandringspris!

      Tidigare nationsvinnare:
2016 Finland
2017 Finland
2018 Åland
2019 Finland
2020 Finland

Övriga priser kommer från sponsorer och samarbetspartners i branschen.

 

Övrig information

Tävlingsprogram/ tidtabell (vers 3) hittar du HÄR!
NOTERA! Finsk tid UTC+3 (EEST)


Tävlingsinfo (PM) hittar du HÄR!


Trafik- och parkeringsarrangemang
Gratis parkeringsplatser finns nära tävlingscentrum. Båttrailers skall parkeras på hänvisad plats vid Eckeröhallen.


Första hjälp
FH-kunniga personer samt bas- förstahjälputrustning finns på plats under evenemanget. Vid behov tillkallas yrkespersonal.


Hittegods
Lämnas till tävlingsarrangörerna, som förvarar dem under pågående säsong (t.om. 31.10.2021) om de inte har hämtats under tävlingshelgen. Efter säsongen inlämnas de kvarlämnade sakerna till en välgörenhetsorganisation.


Bränslestationer
I Käringsunds Gästhamn finns en bränslestation som är öppen dygnet runt. Fungerar med kort och sedlar.
Övriga bränslestationer hittas HÄR!


Service av båtar, motorer och marinelektronik
Har du behov av service kan du kontakta Wemarin som hjälper dig! Via telefon: +358 18 12990 eller epost: info@wemarin.com

 

Avbokningsregler

Anmälan till tävlingen är bindande, anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud.
Vid avbokningar senast 30.4.2021*) kan ditt deltagande flyttas till påföljande års tävling. Fram till 23.5 går det att överföra tävlingsplatsen till annan deltagare.

Avbokningar och ändringar görs per mail till info@alandevent.ax


*)  Om tävlingen ställs in senare än 30.4.2020  och/eller deltagare inte kan komma till tävlingen p.g.a restriktioner för Corona-viruset får deltagaren flytta sitt deltagande till nästa års tävling