Att ordna eller inte ordna – det är frågan som allt flera ställer. Vi är hoppfulla och räknar med att kunna genomföra Trollingträff Åland 2021, på ett eller annat sätt!
I dagsläget har vi på Åland ett förbud mot offentliga sammankomster och de nu gällande begränsningarna för inresa till Finland är i kraft till 17.4 – åtminstone före det tas inga beslut för Trollingträff Åland 2021! Vad som är värt att notera är att fritidsbåtstrafik mellan Schengenländer är tillåten vilket betyder att man med egen båt får komma till Åland just nu. T.ex. från Grisslehamn till Eckerö är det endast drygt 20 sjömil att ta sig över och kan vara ett alternativ för våra utländska deltagare att komma till oss.

Vi fortsätter att följa uppdateringar om Covid-19 och återkommer till er med en gång vi har information som berör evenemanget! I dagsläget fortsätter vi att förbereda för att genomföra Trollingträff Åland 2021 enligt ursprungsplanen men ser även på olika alternativa möjligheter för att kunna genomföra evenemanget!
Om evenemanget inte kan genomföras eller restriktioner hindrar en del av er att delta i evenemanget får de berörda lagen flytta fram sin plats till 2022! Mera info om det finns under rubriken Avbokning på www.trollingtraff.ax
 
Med hopp om att ses på Åland 2-5.6.2021                               (19.3.2021)

 


Tävlingen är fullbokad!

De ”fria” deltagarplatserna till Trollingträff Åland 2021 är fullbokade!
Genom att skicka mail till info@alandevent.com kan du ställa sig i kö för plats till tävlingen. Ifall arrangörerna kan ta emot flera lag och/eller någon avbokar sitt deltagande delas platserna ut i ordningsföljd till de som finns på reservlistan.

Lag som var anmälda till Trollingträff Åland 2020 men flyttade sitt deltagande till 2021 och lag som officiellt representerar någon av evenemangets samarbetspartners kan anmäla sig till tävlingen enligt de direktiv som de har fått!

 

 

Välkomna till Trollingträff Åland 2021!

Trollingträff Åland är en tradition som har arrangerats sedan 1993 och lockar deltagare från när och fjärran. Sedan 2015 har tävlingen ordnats i Eckerö, Åland med Käringsund Resort & Conference som tävlingscentrum där alla starter, invägningar, prisutdelningar och middagar är samlade till ett och samma ställe.

Tidpunkten för Trollingträff Åland 2021 är 2-5.6.2021. Tävlingen inleds med ett pre-fish party med grillmiddag och underhållning samt ett obligatorisk skepparmöte på onsdagskväll och därefter blir det 3 dagar av fiske.
Nytt för 2021 är att endast onsdagens skepparmöte är obligatoriskt, dock rekommenderas lagen att delta även i de övriga.torsdag och fredag delas startbrickor ut från kl.7.00 och därefter är det fri start!  Tävlingsdagen på torsdag och fredag pågår till kl.19.30.  På lördag är det som de senaste åren fri start från kl.4.30 och tävlingsdagen pågår till kl.15.00. Lagen måste meddela arrangören om ev. fångst under tävlingens gång, och får välja om fångsten lämnas in vid arrangörens brygga eller hämtas till tävlingsplatsen. Lag som har fisk att väga in måste återvända med båt till Käringsund efter tävlingsdagens slut. Fångsten skall finnas på plats vid invägningen senast kl.19.30 (lördag kl.15.00)  
Liksom 2020 så bjuds deltagarna på middag alla kvällar (onsdag – lördag) under tävlingen. Spöbegränsningen på max 16 spön/ team hålls kvar, liksom att beslut om tävlingens fortsättning tas vid vindhastigheter från 10 m/s. Lagen har fortsättningsvis rätt att stanna ute efter avslutad fiskedag men måste meddela om det till arrangören per sms.
Nytt för 2021 är också att i samband med anmälning godkänner lagen tävlingsreglerna och förbinder sig att följa dem!

Reglerna som har förnyats/ uppdaterats inför 2021 är märkta med NY/ ÄNDRAD inför 2021 – bekanta dig gärna med dem och de övriga regler för tävlingen!

 

Nya och gamla deltagare önskas hjärtligt välkomna till Trollingträff Åland 2021!

Följ oss gärna på  Facebook. Där finns bl.a. en hel del bilder från tidigare evenemang och där får ni veta de senaste uppdateringarna om Trollingträff Åland!